11/10/17 Tien tips om wereldkampioen te worden

1) Kompany, zodra hij fit is, tot in juni onder een glazen stolp op kamertemperatuur bewaren en/of een ploeg vinden waar Thomas Vermaelen wedstrijdritme kan opdoen. (Ik zeg maar wat: KV Mechelen?) Tenzij Lombaerts, die we er op het EK met z'n allen nog zo graag bij wilden, het voetballen dan toch niet verleerd is.

2) Roberto Martinez ('Cyprus is een technisch sterke ploeg') een spreekverbod opleggen, zodat hij niet voortdurend zijn eigen geloofwaardigheid ondermijnt. Maar dan wel pas nadat hij tussen peuk en pint eens goed met Nainggolan heeft gesproken.

3) Een psycholoog aantrekken om Kevin De Bruyne van zijn stilaan Nilisiaanse demonen bij de nationale ploeg af te helpen.

4) Mousa Dembélé meenemen. Om mij een plezier te doen.

5) Henri PFR thuislaten.

6) Hopen dat Lukaku de hemel blijft bestormen. In het volle besef dat ik die jongen vaak met twee voeten vooruit heb getackeld, kan ik niet anders dan toegeven dat wanneer hij blaakt van zelfvertrouwen, hij incontournabel, intackabel en vooral formidabel doelgericht is. Deze Lukaku hoeft de Hummelsen, Chiellini's en Piqués van deze wereld niet te vrezen. Maar dan moeten ze hem wel goed aanspelen. En dat brengt me bij…

7) Een cursus 'corners en voorzetten trappen voor beginners' organiseren. Misschien Franky Vercauteren inhuren als extra assistent?

8) Nog één keer zwaar verliezen in de voorbereiding. 

9) De selectie laten kijken naar de driedelige dvd-reeks over Mexico 86, vakkundig aan elkaar geleuterd door Frank Raes, en er fijntjes op wijzen dat, op Pfaff en Gerets na, alle toenmalige spelers in België speelden, onder meer bij Waregem, Beerschot en Waterschei. Die jongens haalden de halve finale. Dat kan en moet dus beter.

10) Een typische toernooiploeg als Nederland ontlopen. Toch één ‘check’.

 

De Koperen Kogel