02/07/18 14 conclusies na België-Japan

1. Dat we een counterploeg zijn!

2. Dat het lang geleden was dat ik geschreven had dat Jan Vertonghen de meest overschatte Rode Duivel is, dat ik dat vanavond nog eens wilde schrijven, maar dat ik het toch niet ga doen.

3. Dat mijn kinderen dezelfde negatievelingen zijn als hun vader indertijd - eentje had zelfs vooraf op een nederlaag gepronostikeerd om zich de ontgoocheling achteraf te besparen - maar dat ik ze vandaag heb geleerd wat écht supporteren is, namelijk niet wanhopen als er nog een halfuur tijd is om drie keer te scoren.

4. Dat Martinez ten minste tijdig ingrijpt als het niet goed gaat.

5. Dat we een counterploeg zijn!

6. Dat het moment van Kevin De Bruyne nog wel komt, bij voorkeur vrijdag.

7. Dat ik blij ben dat Fellaini en Chadli voor de Belgische nationale ploeg hebben gekozen (al denkt Marokko daar ongetwijfeld anders over).

8. Dat ik nog nooit zo luid binnensmonds heb geschreeuwd, maar dat mijn zes maanden jonge neefje dat boven lag te pitten daardoor gewoon is blijven pitten, wat deze memorabele zege nog meer glans geeft.

9. Dat de Rode Duivels niet langer afhangen van individuele flitsen, maar eindelijk een team zijn, wat zelfs een Duitse vriend de woorden 'I believe' ontlokt.

10. Dat ik g*dv*rd*mm* graag eens de smoelen had gezien van al die zuurpruimen die al klaar zaten met hun in vitriool gedrenkte pennen, die nu ongetwijfeld (en zelfs terecht) gaan schrijven dat het ‘maar’ tegen Japan was, maar niet beseffen dat hun cynisme nooit kan opwegen tegen de verstikkende knuffels en Fortnite-dansjes van kinderen die beseffen dat hun vader gelijk heeft gekregen.

11. Dat Lukaku niet gescoord heeft, maar dat we toch drie doelpunten hebben gemaakt.

12. Dat we écht een counterploeg zijn, maar defensief te zwak zijn om daarop te gokken, dus gewoon meer goals moeten maken dan we er binnen krijgen - al zou ik tegen Brazilië toch maar met vier man achterin spelen, willen we niet met 7-1 op ons doos krijgen. 

13. Dat ik deze VAR-loze wedstrijd nooit ga vergeten.

14. Dat het niet simpel is creatief uit de hoek te komen als je zegedronken bent van hier tot in Tokio. En dat ik dus gewoon stop bij 14.

 

De Koperen Kogel