07/06/18 Een tikkeltje lui voor een aanvoerder

Ik zat gisteren in het Koning Boudewijnstadion en hoewel je uit oefenmatchen nooit conclusies mag trekken, trek ik de volgende conclusies:

1) Het Koning Boudewijnstadion blijft toch altijd een beetje stront. Maar het zwoele avondzonnetje compenseerde de ergernis om de enorme afstand tussen supporters en veld.

2) Het is heel vervelend om het volkslied mee te zingen als iedereen om je heen dat in een andere taal doet. Als we dan toch 'Come on Belgium' roepen om de communautaire zever op te heffen, kunnen we tijdens de hymne dan niet gewoon gezamenlijk 'la la la' enzovoort zingen, om de kakofonie te beperken?

3) Mijn gevoel dat de hype rond de Rode Duivels wat was gaan liggen, blijkt onterecht. De supporters hadden duidelijk minder last van het zwoele avondzonnetje dan een aantal rondlummelende Belgen op het veld. (Al wens ik die ene onnozelaar die aan de Mexican Wave meedeed zonder zijn pint eerst weg te zetten en zodoende het halve vak G2 - inclusief mijn zoontje van 8 - een bierdouche bezorgde, een kater toe zo groot als die van Nainggolan op nieuwjaarsdag.)

4) Rondlummelen dus. Martinez mag de trainingsarbeid wel wat terugschroeven, want nogal wat spelers liepen er lusteloos bij. Het wandelvoetbal in vooral de tweede helft deed in die mate pijn aan de ogen dat je je kunt afvragen - zoals mijn gezelschap gisteren niet geheel ten onrechte - of dit soort non-wedstrijden niet evengoed achter gesloten deuren óf met gratis inkom gespeeld kunnen worden. 

5) Vandenbempt, nochtans niet gespeend van enig inzicht, vond Hazard gisteren 'echt een aanvoerder op het veld door de manier waarop hij staat te voetballen'. Voor één keer plaats ik echter kanttekeningen bij het heilige huisje dat Hazard tot nu toe altijd is geweest voor mij: behalve het feit dat hij soms nodeloos het spel vertraagt door altijd één mannetje op te wachten en te dribbelen, vond ik hem wat aan de luie kant. Bij balverlies bleef hij soms ostentatief staan, en van druk zetten en aanjagen (à la De Bruyne) heeft hij geen fromage gegeten. Maar goed, de beste stuurlui staan aan wal, dus ik behoud voorlopig het vertrouwen in de kapitein.

6) Zonder Salah wordt Egypte geen wereldkampioen.

7) Lukaku heeft de bal maar één keer goed geraakt. Maar het was wel een doelpunt. Daar kan ik mee leven.

 

De Koperen Kogel