22/05/18 Nainggolan, mening nr. 2573

Soms vraag ik me af: 'Moet ik nu echt over alles een mening hebben?'
Maar als zelfverklaarde meningverspreider zal het mijn lot zijn.
Dus hier gaan we.

Als het echt van Nainggolan moet afhangen, dan moeten we ons sowieso niet veel illusies maken.

Dit gezegd zijnde:
Als het echt van Martinez moet afhangen, dan moeten we ons sowieso niet veel illusies maken. 

De waarheid ligt volgens mij dus in het midden. En laat dat toevallig ook op het veld de zone van de waarheid zijn. 
'Rond-de-pot' Roberto ziet dat echter anders: hij heeft zoveel flankspelers opgenomen in zijn voorlopige selectie dat hij er bijna een heel elftal kan mee bouwen: Courtois (die dan alleen naast zijn goal mag staan), op links Jan Vertonghen, Jordan Lukaku, Januzaj, Carrasco en Eden Hazard, en op rechts Meunier, Thorgan Hazard, Chadli en Mertens. Met een beetje slechte wil kan hij De Bruyne nog eens op rechts uitproberen, en dan heeft hij niet eens een spits nodig. 

Zo bruin zal Martinez het natuurlijk niet bakken, maar tactische redenen inroepen om Nainggolan niet eens bij de 28 WK-kandidaten te rekenen? Serieus? Nu mag tactiek nog míjn achilleshiel zijn, Martinez zakt volgens mij elke dag drie keer dwars doorheen de zijne. Of ben ik de enige die vindt dat de Rode Duivels nog altijd niet beter spelen dan twee of vier jaar geleden? 

Nainggolan thuishouden, tot daar aan toe. Andere (of moet ik zeggen: echte) toplanden laten spelers thuis die meer trofeeën in hun kast hebben dan Radja rochels in zijn keel. Maar in plaats van Martinez te prijzen voor zijn cojones, vind ik hem een pussy omdat hij een kat geen kat durft te noemen. Zeg dan toch gewoon dat (en hoe) die dekselse Radja in je rapen heeft gescheten. Of hebben enkele medespelers aan de alarmbel getrokken en zet hij hen als gentleman uit de wind? Hoe dan ook, onze bondscoach heeft nu al een serieus geloofwaardigheidsprobleem en creëert dezelfde situatie als Wilmots in 2016 met Lombaerts. Wat gaat hij doen als Fellaini zichzelf elleboogt, Dembélé zichzelf een verrekking dribbelt of Witsel zichzelf in slaap sukkelt?

Ik keek gisteravond naar 'Wereldkampioenen', waarin Ben Crabbé, hopelijk niet op mijn kosten, zeetong meunière verorbert terwijl hij met zijn tafelgasten over de Rode Duivels ouwehoert. Ik hoorde Ruud Vormer daar verkondigen hoe we het WK gaan winnen: 'Bouw gewoon een teampie rond Kevin De Bruyne.' 
Ik zal zelfs meer zeggen: maak hem gewoon speler-trainer.

 

De Koperen Kogel