11/06/21 Wie een muur bouwt voor een ander...

WIE EEN MUUR BOUWT VOOR EEN ANDER...

Andrea Bocelli riep (nu ja, riep) ons op om niet in slaap te vallen, maar het duurde tot voorbij halfweg voor Italië-Turkije echt kon boeien.

Toch viel er uit deze openingsmatch best veel te leren door best veel mensen.

Zo hoop ik dat elke jeugdvoetballer ter wereld, van U5 tot U21, gezien heeft waarom je bij een pass de bal vóór de man moet inspelen. Speel je de bal achter de man, dan lijkt het ten eerste alsof je op geen ei kunt sjotten en ten tweede lijd je dan balverlies. Bedankt, Turkije, om dit tot in den treure te illustreren.

Ik hoop ook dat alle mindere goden op dit EK gezien hebben dat laf afwachten verkeerd uitdraait. Turkije zakte zo ver terug dat het de bal op den duur in eigen doel werkte. Of: wie een muur bouwt voor een ander, slaat hem zelf in.

Ik hoop dat alle refs en videorefs gezien hebben dat handspel weer écht handspel moet zijn.

Ik hoop dat de bobo's die ons een Belgisch EK-stadion door de neus hebben geboord, gezien hebben hoeveel zin Italië had om het thuispubliek te verwennen, zelfs na de eerste goal, en dat ze zich nu een gat in de grond schamen.

Ik hoop dat iedereen die Alderweireld, Vertonghen en Vermaelen oud noemt, met open mond naar de nog oudere Chiellini heeft gekeken. En dan zwijgt. (Ik hoop dat ook Alderweireld, Vertonghen en Vermaelen met open mond naar Chiellini hebben gekeken. En dan de voeten laten spreken.)

Tot slot hoop ik dat Totti en Nesta, in ruil voor hun indrukwekkende acte de présence, een bonneke gekregen hebben voor in de cafetaria.

De Koperen Kogel